torstai 10. huhtikuuta 2014

UUSI ALKU JA AVAUTUMINEN

Heippa! Piiiitkä aika on kulunut viimeisimmästä postauksesta. Syitä olisi monia, mutta suurin niistä taitaa olla oma saamattomuus. Ei vain ole saanut aikaiseksi pienintäkään tekstiä. Nyt koitan (jälleen kerran) tehdä tähän asiaan muutosta. Jos en muuta sanottavaa keksi, niin postailen vaikka jotain treenikuvia. :)

Törmäsin tuossa asialliseen tekstiin, joka kaikkien pitäisi mielestäni lukea..

Crossfitin pimeä puoli!

Oikein mielenkiintoista tekstiä muodikkaan Crossfitin vaaroista ja puutteista. Systeemissä ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta itseäni ehkä eniten ärsyttää se, että vanhasta asiasta (kuntopiiri) tehtiin uusi ja ihmeellinen asia antamalla sille cool nimi. Ja sitten kuulet crossfitin harrastajilta olevasi huonompi urheilija, koska et satu harrastamaan kyseistä aktiviteettia.

Todellisuus on se, että jos haluat olla hyvä painonnostossa, treenaa painonnostoliikkeitä. Jos haluat olla kova juoksija, JUOKSE! Jos haluat olla hyvä painija, kyllä arvasitte oikein,  PAINI! Crossfitissä ollaan ihan ok tasolla monessa lajissa, mutta ei KOVALLA tasolla missään lajissa. Tämän mainitsin vain siksi, että osa crossfittaajista uskoo pelkästään crosfittaamalla pärjäävänsä lajissa kuin lajissa.

Toki ei käy kieltäminen, etteivätkö Crossfitin maailman huiput olisi kovia urheilijoita lajissa kuin lajissa, mutta tuskin siltikään on mitään jakoa kyseisen lajin koville kisaajille.

Kiitos ja PEACE! :)

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että kirjoitat taas blogiisi! :)

    Millä tavalla treenisi jakautuvat? Kuinka paljon viikkoon tulee lajiharjoituksia? Entä oheisharjoituksia? Oletko jaksottanut harjoitteluasi jollain tavalla? Miten treenaamisesi muuttuu, kun kisat ovat tulossa? Tästä aiheesta olisi kiva lukea pidempikin postaus. :)

    Ja sitten toinen asia, joka kiinnostaa. Onko vapaaotteluhommat täysin taputeltu vai aiotko vielä joskus (kisamielessä) hanskat laittaa käteen?

    VastaaPoista
  2. Terve ja kiitos kommentista!

    Tällä hetkellä oheisharjoittelu on ollut voimapainotteista. Siirryin raskaampaan painoluokkaan, niin on pakko saada voimatasot kuntoon, että pärjää lihavissa pojissa. :) Puntti kattaa hyvin pitkälti perus voimailuliikkeitä kuten esim. Kyykky, maastaveto, leuat, tempaus ja rinnalleveto yms... Noissa kahdessa viimeisessä olen kyllä aivan lastenkengissä. :) Tosin niin muissakin liikkeissä. :). Oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni teen kovaa punttitreeniä lajitreenien rinnalla, joten tuloksiakin pitäisi näkyä. Eli vahvempana kuin koskaan matolle seuraavissa kisoissa. ;)

    Treenien paino yleensä muuttuu hieman, kun kisat lähenee. Lajiharjoittelu lisääntyy ja oheisharjoittelu muuttuu enemmän "ylläpitäväksi". Painitreeneissä tekniikkaharjoittelu vähenee ja sparri lisääntyy. Saadaan sitä herkkyyttä ja kondista kohdilleen kisoihin. :) Tällöin lajia tulee treenailtua ehkä 5-6 päivänä viikossa (riippuu omasta rahatilanteesta, eli pääseekö FFG:lle treenaamaan mahdollisimman paljon!) ja siihen pari kondistreeniä erikseen.

    Kun ei mitään kisoja ole kiikarissa, niin paini on monesti tekniikkapainotteista, mutta tottakai sitä sparriakin pitää ottaa ja loppuun saattaa tulla pieni kuntopiirikin.

    Ja vapaaottelusta sen verran... Hmm... Mielenkiintoinen kysymys kyllä ja sitä olen päässäni pyöritellyt jonninverran... Toistaiseksi se on jäissä ja hanskat pysyy naulassa. :) Itselläni suurin syy motivaation lopahtamiseen taisi olla kyynerpäät (menneet pari kertaa "rikki"). Eivät oikein tykänneet lyömisestä, mutta painissa ei haittaa yhtään. Ja sparrikaverien vähyys on tietysti osatekijä hommassa. Isoja poikia kun ei tunnu hirveästi olevan vaparipiireissä.

    -Pekka S.-

    VastaaPoista